Volle melk

Omdat de winterdag de pasteurketels toch veel stilstaan doordat we dan minder ijs maken, zijn we gaan nadenken hoe we deze machines beter konden benutten. Zodoende zijn we eind 2018 begonnen met het produceren van gepasteuriseerde, volle melk. Natuurlijk van onze eigen koeien. (H)eerlijk romig (doordat we niet afromen) en vol van smaak. Dit zie je ook terug in de fles als deze een tijdje gestaan heeft. Boven in de fles zit dan namelijk een laagje room. Daarom moet de fles voor gebruik altijd goed geschud worden!

De witte motor is verkrijgbaar in plastic liter flessen en kosten €1,40 per stuk. Na pasteurisatie (verhitten tot 85 C) is het in de koelkast 12 dagen houdbaar.

Op dit moment begint er meer vraag naar onze melk te komen en komt het wel eens voor dat de voorraad snel weg is. Mocht je er zeker van willen zijn dat je voor het weekend melk in de koelkast hebt staan, neem gerust contact met ons op, dan zetten wij een aantal flessen voor je achter.

De melk die we zelf niet verwerken leveren we aan FrieslandCampina. Daar verwerken zij het tot onder andere kaas, vla, yoghurt en zelfs diverse drankjes, die te consumeren zijn bij de lokale supermarkten.

                     De literflessen volle melk!                                   Altijd voldoende op voorraad!