IJsboerderij

In 1999 (een IJsboerderij kende men nog niet in Borculo) zijn we, zoals al eerder vermeld, klein begonnen. Het ijs werd vanuit een diepvrieskist verkocht in één-persoons ijsbakjes. We konden toen nog geen ijsje op een hoorntje verkopen omdat simpelweg de ruimte te klein was voor een ijsvitrine. Enkele jaren later hebben we de ijsboerderij uitgebreid met een blokhut voor de verkoop. Hierin hebben we vanuit een 6-baks ijsvitrine een aantal jaren schepijs kunnen verkopen.

Doordat er steeds meer vraag naar het ijs kwam, werd niet alleen de productieruimte, maar ook de opslagruimte en de blokhut, te klein. Zodoende zijn we medio 2005 begonnen met de bouw van een geheel nieuwe hal met daarin een grote productieruimte, voldoende magazijnruimte en een ijssalon.

In mei 2006 hebben we deze nieuwe ijssalon in gebruik genomen met plaats voor ongeveer 40 personen. Vanuit een 22 baks ijsvitrine verkochten we toen ons schepijs.

Dat is moeilijk kiezen... een ijsboerderij met zo veel smaken ijs...

Vanaf 12 januari 2013 hebben we de beschikking over een GeloStandard 36 baks ijsvitrine, zodat ons aanbod nog groter is. Vervolgens hebben we de ijssalon in het voorjaar van 2013 vergroot met ongeveer 110 m². De ijssalon beschikt nu over ca. 100 zitplaatsen. De ijssalon kan tevens worden gebruikt voor feestjes, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Buiten hebben we, naast het gewone terras (140 plaatsen), ook een overdekt terras (30 plaatsen). Dit terras is vlakbij de speeltuin, zodat u uw spelende kinderen makkelijk in de gaten kunt houden.

In het voorjaar van 2020 hebben we de ijssalon intern verbouwd. We hebben nu de beschikking over 2 identieke 36 baks ijsvitrine, dus kunnen we theoretisch 72 smaken ijs voeren. Maar omdat dit natuurlijk veel te veel is (dan kan niemand meer een keuze maken….), hebben we besloten om een klein deel (12 bakken) op te offeren om daar ijscoupes in te plaatsen op het moment dat ze klaar zijn. Tevens hebben we de gehele voorste rij voorzien van brede bakken. Dit zijn hoog opgemaakte bakken en zijn de ‘eyecatchers’ in de ijsvitrine. Door beide aanpassingen hebben we nu totaal plek voor 50 ijssmaken!

Om het voor u toch overzichtelijk te houden, hebben we digitale krijtborden aangeschaft. Hierop staan alle smaken die in de ijsvitrine liggen vermeld. Op het moment dat we een smaak wisselen, passen we dit aan in het systeem en automatisch veranderen ook de schermen. Zo kunt u al wachtende uw keuze maken!

Het terras voor de ijsboerderij.  Zo'n ijssalon zie je niet vaak bij een ijsboerderij.   De digitale krijtborden. Heerlijk kletskoppen-ijs!  Naast schepijs hebben we ook softijs!