Verse zuivel

Volle melk van onze eigen koeien!

Omdat de winterdag de pasteurketels toch veel stilstaan doordat we dan minder ijs maken, zijn we gaan nadenken hoe we deze machines beter konden benutten. Zodoende zijn we eind 2018 begonnen met het produceren van gepasteuriseerde, volle melk. Natuurlijk van onze eigen koeien! Om de kwaliteit te garanderen hebben we deze melk eerst tot 85 graden Celsius gepasteuriseerd. Vervolgens vullen we onze recyclebare PET flessen (¼ liter en 1 liter) met deze (h)eerlijke, écht volle melk! U zult gelijk het verschil proeven met de ‘volle melk’ uit de supermarkt. Onze melk bevat namelijk 4,50% vet, terwijl de volle melk uit de supermarkt ‘slechts’ 3,50 % vet bevat. En aangezien vet voor smaak staat, geeft dit onze melk een veel vollere smaak! (H)eerlijk romig én vol van smaak. Het hogere gehalte aan vet zie je ook terug in de fles als deze een tijdje gestaan heeft. Boven in de fles zit dan namelijk een laagje room. Daarom moet de fles voor gebruik altijd goed geschud worden! De melk is in de koelkast 11 dagen houdbaar.

De melk die we zelf niet verwerken leveren we aan FrieslandCampina. Daar verwerken zij het tot onder andere kaas, vla, yoghurt en zelfs diverse drankjes, die te consumeren zijn bij de lokale supermarkten.

Zelf geproduceerde vla, yoghurt en chocolademelk

In het voorjaar van 2022 hebben we geïnvesteerd in een speciale pasteurisatieketel (Milky), geleverd door de Gebr. Rademakers. Door deze investering hebben we onze zuivellijn uitgebreid met een aantal heerlijk producten: chocolademelk, vanille vla, volle yoghurt, vanille yoghurt en verschillende smaken vruchtenyoghurt. De chocolademelk is verkrijgbaar in recyclebare PET flessen (¼ liter en 1 liter). De vla en yoghurt is verkrijgbaar in recyclebare emmertjes van 1 liter. Daarnaast maken we ook nog een extra zure yoghurt variant. Deze is niet voor de rechtstreekse verkoop, maar hier maken we ons eigen yoghurtijs van! De chocolademelk is gekoeld 11 dagen houdbaar. De vla en yoghurt zelfs 14 dagen!

Roomboter en Karnemelk van Boerenzuivel van Claudia

In ons zuivelassortiment hebben we ook heerlijke karnemelk en roomboter van Boerenzuivel van Claudia uit Eibergen. Deze karnemelk is zelfs in 2017 door het magazine Naober uitgeroepen tot de lekkerste karnemelk van Oost-Nederland! Of te wel; nóg een reden om de heerlijke zuivelproducten in ons assortiment te proberen! De karnemelk en roomboter zijn op aanvraag te bestellen, maar af en toe hebben we wat op voorraad bij ons in de ijssalon! Mocht u deze producten willen bestellen, neem dan contact met ons op.

Heerlijke kaas van Kaasboerderij Weenink

Wie houdt er nou niet van? Een heerlijk, zacht stukje kaas vol van smaak. In ons assortiment hebben wij verschillende kazen afkomstig van Kaasboerderij Weenink uit Lievelde. Kaasboerderij Weenink gebruikt de melk van hun koeien die van april tot en met november buiten in de wei lopen. Door een rantsoen van veel vers gras krijg je de lekkerste kaas. Wij hebben over het algemeen drie kazen van Kaasboerderij Weenink in ons assortiment: Jong Belegen kaas, Italiaanse kruidenkaas en Brandnetelkaas.

Verse eieren van Wegdam Eieren

Boter, kaas… Dan kunnen de eieren ook zeker niet in het assortiment ontbreken! Sinds het najaar van 2018 hebben we ook vrije uitloop eieren in ons assortiment, afkomstig van Wegdam Eieren uit Lochem.

De kippen krijgen daar zelfgemengd voer, waaronder tarwe, mais en ccm (aangezuurde maïs) wat een yakult effect geeft op de kip en een lekkere smaak geeft aan het ei. De kippen worden meerdere keren per dag gecontroleerd op voer, water en gezondheid. De buitennesteieren worden tijdens de controle ook geraapt.

De vrije uitloop kippen mogen ’s ochtends om 10.00 uur naar buiten, nadat ze hun ei hebben gelegd, voer hebben gegeten en water hebben gedronken. Ze hebben de beschikking over 36 ha. grond waar ze vrij en blij rond kunnen scharrelen. Als het voor de kippen te warm of te slecht is, blijven ze uit zichzelf binnen in de overdekte uitloop. Als het donker wordt trekken de kippen vanzelf weer naar binnen waar het veilig is.

Het sorteren van de eieren gebeurt dagelijks op het bedrijf via de modernste apparatuur die de eieren inwendig en uitwendig controleert op eventuele afwijkingen. Ieder ei wordt afzonderlijk gewogen en voorzien van een eicode en verpakt in een doosje waar een etiket wordt opgeplakt met EAN code en een houdbaarheidsdatum.

Dus u ziet; vandaag de eieren gelegd, morgen in het winkelschap. Verser kan niet!

De eieren zijn bij ons in doosjes van 6 stuks (eieren maat L) en van 10 stuks (eieren maat M) te verkrijgen.

  Onze huidige lijn met verse zuivel    (H)eerlijke vrije uitloop eieren.    Karnemelk van Boerenzuivel van Claudia   Kaas van Kaasboerderij Weenink