IJsbereiding

De ijsbereiding vind plaats in een speciale productieruimte. Daar is het heerlijk werken. Alles is binnen handbereik; de machines, de grondstoffen, de verpakkingen en natuurlijk de vriescellen. En zoals u ziet is het ruim opgezet, dus je loopt elkaar niet zo snel voor de voeten. Het komt regelmatig voor dat we hier met 4 of 5 personen tegelijk werkzaam zijn, maar blauwe tenen hebben we nog niet meegemaakt.

Op de foto ziet u de machines voor de ijsbereiding. Van links naar rechts ziet u eerst een (130 liter) pasteur (kan alleen pasteuriseren; aug 2018); daarnaast de gecombineerde machine (kan pasteuriseren en vriezen; okt 2017);  als derde ziet u de grootste ijsmachine (kan alleen vriezen; juli 2020). Uit deze machine komt ongeveer 30 liter ijs per charge!; de volgende (4e) machine is ook een ijsmachine (kan alleen vriezen; 2007. Deze is inmiddels verkocht en komt ook een grotere voor in de plaats) en geheel rechts staat een 2e (130 liter) pasteur (kan alleen pasteuriseren; okt 2017).

Alle machines zijn van het merk Valmar en geleverd door Ladoled I.C.E. uit Huizen.

Productieruimte:

Nu (najaar 2020) zijn we volop bezig met plannen maken om de productieruimte (intern) groter te maken omdat we hier gewoonweg te weinig ruimte hebben. De inpandige garage waar nu de ijsbus staat, trekken we bij aan de productieruimte. De bus schuift op naar een nieuw deel welke we aan de achterkant aan de hal gaan bouwen.

Ook komt er een derde vriescel bij. We moeten nu te vaak lang zoeken naar bestellingen. Alles staat namelijk door ruimte gebrek her en der in de vriescel. Deze derde vriescel zal voornamelijk dienen als opslag van bestellingen die klaar zijn om af te leveren. Dan kunnen de beide andere vriescellen weer gebruikt worden voor onze halffabricaten. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook ijstaarten welke nog in de mal zitten.

Hier ziet u de machines voor de ijsbereiding.            Inmiddels staan er 5 op rij...