IJsbereiding

De ijsbereiding vindt plaats in een speciale productieruimte. Daar is het heerlijk werken, want we hebben namelijk alles binnen handbereik; de machines, de grondstoffen, de verpakkingen en natuurlijk de vriescellen. Het komt regelmatig voor dat we hier met 4 of 5 personen tegelijk werkzaam zijn, maar de productieruimte is ruim opgezet dus we lopen elkaar gelukkig niet zo snel voor de voeten.

Op de foto ziet u de machines voor de ijsbereiding. Van links naar rechts ziet u eerst een (130 liter) pasteurketel (kan alleen melk pasteuriseren; aug 2018); daarnaast de gecombineerde machine (kan pasteuriseren en vriezen; okt 2017);  als derde ziet u de grootste ijsmachine (kan alleen vriezen; juli 2020). Uit deze machine komt ongeveer 30 liter ijs per charge! De volgende (4e) machine is ook een ijsmachine (kan alleen vriezen; 2007. Deze is inmiddels verkocht en komt ook een grotere voor in de plaats) en geheel rechts staat een 2e (130 liter) pasteurketel (kan alleen pasteuriseren; okt 2017). Sinds het begin van 2022 hebben we ook een yoghurtmachine van het merk Milky aangeschaft. Deze staat inmiddels naast de rechter pasteurketel. Met deze yoghurtmachine kunnen we ons eigen melk niet alleen verwerken tot ijs, maar ook tot vla, yoghurt en (chocolade)melk! Meer informatie over onze verse zuivel vindt u hier.

Alle ijsmachines zijn van het merk Valmar en geleverd door Ladoled I.C.E. uit Huizen.

Productieruimte

Nu (najaar 2022) zijn we volop bezig met plannen maken om de productieruimte (intern) groter te maken omdat we hier gewoonweg te weinig ruimte hebben. De inpandige garage waar nu de ijsbus staat, trekken we bij aan de productieruimte. De bus schuift op naar een nieuw deel welke we aan de achterkant aan de hal gaan bouwen.

Ook komt er een derde vriescel bij, doordat we ruimte gebrek hebben in de vriescellen. Deze derde vriescel zal voornamelijk dienen als opslag van bestellingen die klaar zijn om af te leveren aan onze klanten. De beide andere vriescellen zullen dan voornamelijk gebruikt worden voor onze halffabricaten. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook ijstaarten welke nog in de mal zitten.

Hier ziet u de machines voor de ijsbereiding.            Inmiddels staan er 5 op rij...