Eieren

Sinds het najaar van 2018 hebben we ook vrije uitloop eieren in ons assortiment, afkomstig van de fam. Wegdam uit Lochem.

De kippen krijgen daar zelfgemengd voer, waaronder tarwe, mais en ccm (aangezuurde maïs) wat een yakult effect geeft op de kip en een lekkere smaak geeft aan het ei. De kippen worden meerdere keren per dag gecontroleerd op voer, water en gezondheid. De buitennesteieren worden tijdens de controle ook geraapt.

De vrije uitloop kippen mogen ’s ochtends om 10.00 uur naar buiten, nadat ze hun ei hebben gelegd, voer hebben gegeten en water hebben gedronken. Ze hebben de beschikking over 36 ha. grond waar ze vrij en blij rond kunnen scharrelen. Als het voor de kippen te warm of te slecht is, blijven ze uit zichzelf binnen in de overdekte uitloop. Als het donker wordt trekken de kippen vanzelf weer naar binnen waar het veilig is.

Het sorteren van de eieren gebeurt dagelijks op het bedrijf via de modernste apparatuur die de eieren inwendig en uitwendig controleert op eventuele afwijkingen. Ieder ei wordt afzonderlijk gewogen en voorzien van een eicode en verpakt in een doosje waar een etiket wordt opgeplakt met EAN code en een houdbaarheidsdatum.

Dus u ziet vandaag de eieren gelegd, morgen in het winkelschap. Verser kan het niet.

De eieren zijn bij ons in doosjes van 6 stuks en van 10 stuks te verkrijgen. In de doosjes van 6 stuks zit de maat L. De doosjes van 10 stuks bevatten de maat M.

   (H)eerlijke vrije uitloop eieren.      De producent: de vrije uitloop kip...      Per 6 of per 10 verpakt in een doosje.