IJsbereiding

De ijsbereiding vind plaats in een speciale productieruimte. Daar is het heerlijk werken. Alles is binnen handbereik; de machine’s, de grondstoffen, de verpakkingen en natuurlijk de vriescellen. En zoals u ziet is het ruim opgezet, dus je loopt elkaar niet zo snel voor de voeten. Het komt regelmatig voor dat we hier met 4 of 5 personen tegelijk werkzaam zijn, maar blauwe tenen hebben we nog niet meegemaakt.

Op de foto ziet u de machine’s voor de ijsbereiding. Van links naar rechts ziet u eerst een (130 liter) pasteur (kan alleen pasteuriseren); daarnaast de gecombineerde machine (kan pasteuriseren en vriezen); als derde machine ziet u een ijsmachine (kan alleen vriezen) en geheel rechts staat een 2e (130 liter) pasteur (kan alleen pasteuriseren).

De nieuwste machine is in juni 2011 aangeschaft, maar staat nog niet op de foto. Dit is een nog grotere ijsmachine (kan ook alleen vriezen). Uit deze machine komt ongeveer 28 liter ijs per charge !!!

Alle machine’s zijn van het merk Valmar en geleverd door Ladoled I.C.E. uit Huizen (www.ladoled.nl)

 

Hier ziet u de machines voor de ijsbereiding. Inmiddels staan er 5 op rij...      Geconcentreerd aan het ijs uitdraaien...