IJssalon Borculo

In 1999 (toen was er nog geen ijssalon in Borculo) zijn we zoals al eerder vermeld, klein begonnen. Het ijs werd vanuit een diepvries verkocht in één-persoons bakjes. We konden toen nog geen ijsje op een hoorntje verkopen omdat simpelweg de ruimte te klein was voor een ijsvitrine. Enkele jaren later hebben we voor de verkoop een blokhut op het terrein geplaatst. Hierin hebben we vanuit een 6-baks ijsvitrine een aantal jaren schepijs kunnen verkopen.

Doordat er steeds meer vraag naar het ijs kwam, werd niet alleen de productieruimte te klein, maar ook de opslagruimte en de blokhut werden te klein. Zodoende zijn we medio 2005 begonnen met de bouw van een geheel nieuwe hal met daarin een grote productieruimte, voldoende magazijnruimte en een ijssalon.

In mei 2006 hebben we deze nieuwe ijssalon in gebruik genomen, met plaats voor ongeveer 40 personen. Vanuit een 22 baks ijsvitrine verkochten we toen ons schepijs.

Dat is moeilijk....in de ijssalon kiezen uit één van de vele smaken ijs...

Vanaf 12 januari 2013 hebben we de beschikking over een 36 baks ijsvitrine, zodat ons aanbod nog groter is. Tevens is in het voorjaar van 2013 de ijssalon vergroot met ongeveer 110 m² . De ijssalon beschikt nu over ca. 100 zitplaatsen. De ijssalon kan tevens worden gebruikt voor feestjes, vergaderingen en andere bijeenkomsten.

Buiten hebben we, naast het gewone terras (100 plaatsen), ook een overdekt terras (30 plaatsen). Dit terras is vlakbij de speeltuin, zodat u vanuit uw luie stoel uw spelende kinderen makkelijk in de gaten kunt houden.

In de zomer van 2015 zijn we gestart met het aan tafel opnemen van uw bestelling. Zowel op het terras als binnen. Dit systeem is geleverd door Akas Kassasystemen (www.akas.nl). Op deze manier willen we de wachttijden verder verkorten. Tevens kunt u vanaf het voorjaar van 2017 contactloos PINNEN.

Op een beetje drukke dag staan we in de ijssalon met 4 à 5 mensen ijs te scheppen.      Het aangezicht van de ijssalon.     De ijssalon heeft binnen ongeveer 80 zitplaatsen.